Beleggingsavonturen in opkomende markten

vooruitzichten

Nieuwe paden: Een brief van Stephen Dover

“We hebben een lange ervaring met beleggingen in opkomende markten. Ik ben ervan overtuigd dat een nieuwe generatie leiders de rijke erfenis die Mark Mobius en wijlen Sir John Templeton hebben nagelaten, in ere zal houden.” – Stephen Dover, head of equities, Franklin Templeton Investments

Dit artikel is ook beschikbaar in: Engels, Duits, Italiaans, Pools

Indien u de “Beleggingsavonturen in Opkomende Markten” al een tijdje leest en de ideeën en belevenissen van de legendarische belegger in opkomende markten Mark Mark Mobius op Twitter volgt, dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat er enkele veranderingen zijn. Hoewel Mark nu op pensioen is gegaan bij Franklin Templeton, heeft ons getalenteerde team van beleggingsprofessionals nog heel wat te vertellen over de opkomende markten.

Blijf dus zeker de Beleggingsavonturen in Opkomende Markten volgen, want onze portefeuillebeheerders en researchanalisten met expertise in de opkomende markten hebben nog heel wat ideeën over de wereldwijde markten waarin zij leven en die ze opvolgen. Bovendien zullen ze beleggingsverhalen delen van op hun reizen, inclusief persoonlijke bezoeken aan bedrijven die gevestigd zijn in opkomende markten of er belangrijke zaken doen. Bovenop visies over de aandelenmarkten, zal deze blog zich ook uitbreiden met regelmatige ideeën van onze vastrentende beleggingsprofessionals betreffende de opkomende markten.

Ik denk dat u hun inzichten onderhoudend en verhelderend zult vinden, en ik nodig u uit om u te abonneren om e-mailnotificaties te ontvangen en onze nieuwe Twitterfeed, @FTI_emerging, te volgen. Zo mist u geen enkele update.

Ik zou hierbij ook graag een nieuwe benoeming bij Franklin Templeton op dat vlak willen vernoemen, waar ik heel wat van verwacht. Manraj S. Sekhon, CFA, werd aangesteld als Chief Investment Officer (CIO) van Emerging Markets Equity en zal verantwoordelijk zijn voor de aandelenteams in opkomende markten bij ons bedrijf. Manraj heeft meer dan twintig jaar professionele ervaring in de opkomende markten en is een erkend wereldwijd beleggingsexpert. Hij zal gebaseerd zijn in het kantoor van Franklin Templeton in Singapore en leiding nemen over meer dan 80 ervaren aandelenbeleggingsexperts in de opkomende markten die gevestigd zijn in 20 kantoren over de hele wereld. U zal hem heel zeker tegenkomen op deze pagina’s!

We hebben heel wat ervaring met beleggingen in opkomende markten, en ik ben ervan overtuigd dat een nieuwe generatie leiders de rijke erfenis die Mark Mobius en wijlen Sir John Templeton hebben nagelaten in ere zal houden. Het duo sloeg meer dan dertig jaar geleden de handen in elkaar en lanceerde ons eerste publieke fonds in opkomende markten voor beleggers. Enkele van de oorspronkelijke teamleden maken nog steeds deel uit van Franklin Templeton vandaag.

We hebben een bijzonder diepgaand en ervaren aandelenteam in opkomende markten dat zal blijven werken om beleggingsopportuniteiten op te sporen die anderen misschien zouden missen, en dat dankzij onze bottom-up beleggingsbenadering die gebaseerd is op lokaal onderzoek. Blijf ons dus volgen!

CFA® en Chartered Financial Analyst® zijn handelsmerken die eigendom zijn van CFA Institute.

De verklaringen, meningen en analyses van Stephen Dover zijn louter bedoeld ter informatie, zij mogen niet worden beschouwd als individueel beleggingsadvies of een aanbeveling om te beleggen in welke effecten dan ook of om welke beleggingsstrategie dan ook te gebruiken. Aangezien de markt- en economische omstandigheden snel kunnen veranderen, worden meningen en analyses weergegeven op de datum van de publicatie, en kunnen ze wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Dit document is niet bedoeld als een volledige analyse van elk belangrijk feit over een land, regio, markt, sector, belegging of strategie.

Belangrijke juridische informatie
Alle beleggingen gaan met risico’s gepaard, waaronder een mogelijk verlies van het ingelegde kapitaal. Beleggingen in buitenlandse effecten houden speciale risico’s in, zoals wisselkoersschommelingen, een onstabiel economisch klimaat en politieke ontwikkelingen. Beleggingen in landen met een opkomende markt, waar frontiermarkten een onderdeel van zijn, gaan gepaard met grotere risico’s die verband houden met dezelfde factoren, boven op de risico’s die verbonden zijn aan hun relatief geringe omvang, de lagere liquiditeit en het gebrek aan een gevestigd wettelijk, politiek, zakelijk en sociaal kader om effectenmarkten te ondersteunen. Omdat deze kaders doorgaans nog minder ontwikkeld zijn op de frontiermarkten, en gelet op diverse factoren zoals het hogere risico van extreme koersvolatiliteit, illiquiditeit, handelsbarrières en deviezencontroles, gelden de risico’s van de opkomende markten nog sterker voor frontiermarkten. Aandelenkoersen vertonen soms snelle en scherpe schommelingen als gevolg van factoren die een invloed hebben op individuele bedrijven, specifieke sectoren of bedrijfstakken, of op de algemene marktomstandigheden.

Leave a reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een* Verplichte velden zijn gemarkeerd met *